
- Nowy
Ser z mleka A2A2 w wygodnej formie plastrów to innowacyjny produkt z mleka od specjalnie wyselekcjonowanych krów, dzięki czemu zawiera wyłącznie naturalne białko beta-kazeinę A2.
Produkty mleczne, które są jednym z głównych składników diety ludzi, to cenne źródło białek, tłuszczu mlecznego, witamin i minerałów. Głównym białkiem występującym w mleku jest kazeina, która stanowi 80% białek mleka. Jedną z form tego naturalnego białka w mleku krowim jest beta-kazeina A1 oraz beta-kazeina A2. Beta-kazeina A2 jest rzadko występującą formą kazeiny. W beta-kazeinie A1 występuje histydyna, natomiast w beta-kazeinie A2 – prolina. Te dwa warianty beta-kazeiny zachowują się inaczej podczas trawienia, przy czym beta-kazeina A2 jest lepiej przyswajalna przez człowieka. Badania wskazują, że około 8% dzieci i 2% dorosłych cierpi na dolegliwości o podłożu alergicznym po spożyciu mleka krowiego lub jego przetworów (wg danych Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka). Dla nich alternatywą są produkty z mleka A2A2.
Ser dojrzewający o prostym składzie z mleka pochodzącego od specjalnie wyselekcjonowanych krów.
Zawiera naturalne białko beta-kazeinę A2.
Wysoka zawartość białka.
Doskonały na kanapki, jako przekąska, składnik sałatek, zapiekanek, tostów i innych dań.
Oferowany w wygodnej formie plastrów w porcji 135 g.
Wartości odżywcze
|
w 100 g
|
Wartość energetyczna |
1538 kJ / 371 kcal |
Tłuszcz |
31 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
20 g |
Węglowodany |
0 g |
- w tym cukry |
0 g |
Białko |
23 g |
Sól |
1,4 g |
Witaminy i minerały
|
w 100 g
|
%DRWS*
|
Wapń |
800 mg |
100% |
Fosfor |
500 mg |
71% |
Witamina A |
189 µg |
23% |
Witamina B12 |
1,18 µg |
47% |
DRWS – Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia (dla wapnia, dla osób dorosłych).Składniki: mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii.