- Nowy
Twaróg półtłusty z mleka A2A2 230 g
Opis
Twaróg półtłusty z mleka A2A2 w popularnej formie tzw. klinka to innowacyjne sery twarogowe, podukowane z mleka od specjalnie wyselekcjonowanych krów, dzięki czemu zawiera naturalne białko beta-kazeinę A2.
Produkty mleczne są jednym z głównych składników diety ludzi, są źródłem białek, tłuszczu mlecznego, witamin i minerałów. Głównym białkiem występującym w mleku jest kazeina, która stanowi 80% białek mleka. Jedną z form tego naturalnego białka w mleku krowim jest beta-kazeina A1 oraz beta-kazeina A2. Beta-kazeina A2 jest rzadko występującą formą kazeiny. W beta-kazeinie A1 występuje histydyna, natomiast w beta-kazeinie A2 – prolina. Te dwa warianty beta-kazeiny zachowują się inaczej podczas trawienia, przy czym beta-kazeina A2 jest lepiej przyswajalna przez człowieka. Badania wskazują, że około 8% dzieci i 2% dorosłych cierpi na dolegliwości o podłożu alergicznym po spożyciu mleka krowiego lub jego przetworów (wg danych Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka). Dla nich alternatywą są produkty z mleka A2A2.
Klasyka smaku w innowacyjnym wydaniu.
Pierwotna natura twarogu.
Naturalny twaróg o prostym składzie z mlekapochodzącego od specjalnie wyselekcjonowanych krów.
Zawiera naturalne białko beta-kazeinę A2.
Wysoka zawartość białka.
Najpopularniejszy półtłusty wariant, doskonały na kanapki, do pierogów, naleśników oraz ciast i deserów.
Optymalna porcja 230 g w formie klasycznego klinka.
Wartości odżywcze | Twaróg półtłusty z mleka A2A2 (w 100 g) |
---|
Wartość energetyczna | 505 kJ / 120 kcal |
Tłuszcz | 4,0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,6 g |
Węglowodany | 4,0 g |
- w tym cukry | 4,0 g |
Białko | 17 g |
Sól | 0,05 g |
Składniki | mleko pasteryzowane, kultury bakterii |