Ta strona korzysta z plików cookies aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Ustawienia cookies możesz zmieniać w ustawieniach Twojej przeglądarki w każdej chwili. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Dowiedz się więcej

  • Nowy

Twaróg półtłusty z mleka A2A2 230 g

6,99 zł (30,39 zł / kg)
Brutto

Opis

Twaróg półtłusty z mleka A2A2 w popularnej formie tzw. klinka to innowacyjne sery twarogowe, podukowane z mleka od specjalnie wyselekcjonowanych krów, dzięki czemu zawiera naturalne białko beta-kazeinę A2.

Produkty mleczne są jednym z głównych składników diety ludzi, są źródłem białek, tłuszczu mlecznego, witamin i minerałów. Głównym białkiem występującym w mleku jest kazeina, która stanowi 80% białek mleka. Jedną z form tego naturalnego białka w mleku krowim jest beta-kazeina A1 oraz beta-kazeina A2. Beta-kazeina A2 jest rzadko występującą formą kazeiny. W beta-kazeinie A1 występuje histydyna, natomiast w beta-kazeinie A2 – prolina. Te dwa warianty beta-kazeiny zachowują się inaczej podczas trawienia, przy czym beta-kazeina A2 jest lepiej przyswajalna przez człowieka. Badania wskazują, że około 8% dzieci i 2% dorosłych cierpi na dolegliwości o podłożu alergicznym po spożyciu mleka krowiego lub jego przetworów (wg danych Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka). Dla nich alternatywą są produkty z mleka A2A2.

Klasyka smaku w innowacyjnym wydaniu.

Twaróg półtłusty z mleka A2A2 formowany w klasyczny kształt klinka jest smaczny i lekkostrawny, idealny na każdą porę dnia i okazję: zarówno na codzienne kanapki, do tradycyjnych pierogów, naleśników, jak również do smakowitych ciast i wykwintnych deserów. Dostępny w poręcznym, stabilnym opakowaniu z wygodną opcją wielokrotnego otwierania i zamykania, dzięki której można dłużej cieszyć się oryginalnym smakiem i świeżością twarogu.

Pierwotna natura twarogu.

 Naturalny twaróg o prostym składzie z mlekapochodzącego od specjalnie wyselekcjonowanych krów.

 Zawiera naturalne białko beta-kazeinę A2.

 Wysoka zawartość białka.

 Najpopularniejszy półtłusty wariant, doskonały na kanapki, do pierogów, naleśników oraz ciast i deserów.

Optymalna porcja 230 g w formie klasycznego klinka.

 

Wartości odżywcze Twaróg półtłusty z mleka A2A2 (w 100 g)
Wartość energetyczna 505 kJ / 120 kcal
Tłuszcz 4,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
Węglowodany 4,0 g
- w tym cukry 4,0 g
Białko 17 g
Sól 0,05 g

Składniki mleko pasteryzowane, kultury bakterii