Ta strona korzysta z plików cookies aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Ustawienia cookies możesz zmieniać w ustawieniach Twojej przeglądarki w każdej chwili. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Dowiedz się więcej

  • Nowy

Jogurt z mleka A2A2 naturalny 140 g

3,49 zł (24,93 zł / kg)
Brutto

Opis

Jogurt z mleka A2A2 to wyjątkowa innowacja od Mlekovity, produkowana z mleka pochodzącego od specjalnie wyselekcjonowanych krów, które zawiera naturalne białko beta-kazeinę A2. Jest naturalnym źródłem wapnia.

Produkty mleczne są jednym z głównych składników diety ludzi, są źródłem białek, tłuszczu mlecznego, witamin i minerałów. Głównym białkiem występującym w mleku jest kazeina, która stanowi 80% białek mleka. Jedną z form tego naturalnego białka w mleku krowim jest beta-kazeina A1 oraz beta-kazeina A2. Beta-kazeina A2 jest rzadko występującą formą kazeiny. W beta-kazeinie A1 występuje histydyna, natomiast w beta-kazeinie A2 – prolina. Te dwa warianty beta-kazeiny zachowują się inaczej podczas trawienia, przy czym beta-kazeina A2 jest lepiej przyswajalna przez człowieka. Badania wskazują, że około 8% dzieci i 2% dorosłych cierpi na dolegliwości o podłożu alergicznym po spożyciu mleka krowiego lub jego przetworów (wg danych Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka). Dla nich alternatywą są produkty z mleka A2A2.

Pierwotna natura mleka.

Jogurt z mleka A2A2 naturalny to gęsty, kremowy produkt otrzymywany z surowca od wyselekcjonowanych krów, który zawiera naturalne białko beta-kazeinę A2. Jogurt ten jest też źródłem wapnia (w ilości 120 mg w 100 ml mleka, co stanowi 15% Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia (dla osoby dorosłej)), który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych oraz potrzebny jest do  utrzymania zdrowych kości i zębów.
Produkty z mleka A2A2 są alternatywą dla osób z nietolerancją pokarmową białka mleka krowiego, dla osób cierpiących z powodu objawów żołądkowo-jelitowych czy dla osób starszych, u których występują zmiany w mikrobiocie jelitowej i układzie odpornościowym (wg danych Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka).

Jogurt z mleka o unikatowych wartościach odżywczych.

 Zawiera naturalne białko beta-kazeinę A2.

 Z mleka od specjalnie wyselekcjonowanych krów.

 Źródło naturalnych minerałów: wapnia.

 Naturalnie gęsty.

 Znakomity do bezpośredniego spożycia, a także do płatków, musli, owoców, sałatek i wielu innych celów kulinarnych.

 Dostępny w wygodnym kubeczku w optymalnej porcji 140 g.

Wartości odżywcze w 100g

  • Wart. energetyczna:297 kJ / 71 kcal
  • Tłuszcz:4,2 g
  • - w tym kw. tł. nasycone:2,5 g
  • Węglowodany:4,9 g
  • - w tym cukry:4,9 g
  • Białko:3,4 g
  • Sól:                                                     0,10 g

Wapń:120 mg - 15%*

* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia wapnia (dla osób dorosłych).

 

Składniki: mleko pełne nieznormalizowane, żywe kultury bakterii jogurtowych.