

Jogurt z mleka A2A2 to wyjątkowa innowacja od Mlekovity, produkowana z mleka pochodzącego od specjalnie wyselekcjonowanych krów, które zawiera naturalne białko beta-kazeinę A2. Jest naturalnym źródłem wapnia.
Produkty mleczne są jednym z głównych składników diety ludzi, są źródłem białek, tłuszczu mlecznego, witamin i minerałów. Głównym białkiem występującym w mleku jest kazeina, która stanowi 80% białek mleka. Jedną z form tego naturalnego białka w mleku krowim jest beta-kazeina A1 oraz beta-kazeina A2. Beta-kazeina A2 jest rzadko występującą formą kazeiny. W beta-kazeinie A1 występuje histydyna, natomiast w beta-kazeinie A2 – prolina. Te dwa warianty beta-kazeiny zachowują się inaczej podczas trawienia, przy czym beta-kazeina A2 jest lepiej przyswajalna przez człowieka. Badania wskazują, że około 8% dzieci i 2% dorosłych cierpi na dolegliwości o podłożu alergicznym po spożyciu mleka krowiego lub jego przetworów (wg danych Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka). Dla nich alternatywą są produkty z mleka A2A2.
Zawiera naturalne białko beta-kazeinę A2.
Z mleka od specjalnie wyselekcjonowanych krów.
Źródło naturalnych minerałów: wapnia.
Naturalnie gęsty.
Znakomity do bezpośredniego spożycia, a także do płatków, musli, owoców, sałatek i wielu innych celów kulinarnych.
Dostępny w wygodnym kubeczku w optymalnej porcji 140 g.
Wartości odżywcze w 100g
Wapń:120 mg - 15%*
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia wapnia (dla osób dorosłych).
Składniki: mleko pełne nieznormalizowane, żywe kultury bakterii jogurtowych.