Ser Cheddar plastry 300 g
Opis
Ser Cheddar w plastrach to ser dojrzewający produkowany z mleka pasteryzowanego. Znakomicie sprawdzi się na desce serów, jako samodzielna przekąska, składnik sałatek i przystawek oraz wielu potraw, w tym dań zapiekanych, makaronów czy pizzy. Cheddar wytwarzany jest według unikalnej, tradycyjnej receptury mistrzów serowarstwa. Swoim wyrazistym, intensywnym i charakterystycznym smakiem zapewnia niezapomniane doznania nawet najbardziej wymagającym konsumentom. Jest doskonałym źródłem wapnia i białka.
Ser Cheddar dojrzewający, plastry. 300g
Składniki: mleko, sól, kultury bakterii, barwnik: karoteny (w przypadku sera Cheddar barwionego).
Wartość odżywcza w:
|
100g |
Wartość energetyczna: |
1572kJ / 379 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy nasycone: |
31g 20g |
Węglowodany: w tym cukry: |
0g 0g |
Białko: |
25g |
Sól: |
1,7g |
Wapń |
800mg – 100%* |
*Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia (dla osób dorosłych).