

W roku jubileuszu 100-lecia odzyskania niepodległości MLEKOVITA - jako firma ze 100% polskim kapitałem - chcąc podkreślić polskość zarówno firmy, jak i jej wyrobów, wprowadziła na rynek nowy produkt: POLSKI Z DZIURAMI. To unikalnej jakości ser dojrzewający, który powstaje z polskiego mleka. Charakteryzuje się łagodnym smakiem właściwym dla serów typu holenderskiego oraz oczkami typowymi dla serów typu szwajcarskiego. Jest bogatym źródłem wapnia, który m.in. przyczynia się prawidłowego metabolizmu energetycznego, i białka, które pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i masy mięśniowej. Nie zawiera konserwantów. Odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej i wegetariańskiej. Doskonały na wykwintną deskę serów, jako samodzielna przekąska czy składnik przystawek i potraw. POLSKI Z DZIURAMI dostępny jest w popularnej porcji 250 g w opakowaniu w nawiązującej do polskich tradycji szacie graficznej.
Ser POLSKI
Składniki: mleko, sól, kultury bakterii
Wartość odżywcza w:
| 100g |
Wartość energetyczna: | 1460kJ / 351 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy nasycone: | 27g 18g |
Węglowodany: w tym cukry: | 1,1g 0g |
Białko: | 26g |
Sól: | 1,2g |
Wapń | 800mg – 100%* |
*Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia (dla osób dorosłych).