Ser Salami plastry 1kg
Opis
Ser Salami z MLEKOVITY to znana jakość w nowej, większej porcji, dedykowanej głównie do sektora HoReCa – rozwijającego się segmentu rynku o dużym potencjale. Salami charakteryzuje się delikatnym czystym, łagodnym i lekko kwaśnym smakiem, ma elastyczny, jednolity w całej masie miąższ. Dzięki temu jest idealny nie tylko na kanapki, ale stanowi również niezastąpiony składnik wielu zarówno prostych, jak i wyrafinowanych potraw, świetny do przekąsek, sałatek, sosów i zapiekania. Dostępny w wygodnym i praktycznym opakowaniu z funkcją otwórz – zamknij w najbardziej optymalnej dla sektora HoReCa porcji 1 kg, która zaspokoi potrzeby klientów z tego segmentu niezależnie od skali ich działania oraz preferowanego sposobu obsługi. Wpisuje się w trendy w zakresie zdrowego odżywiania. To produkt charakteryzujący się wysoką zawartością wapnia, niezbędnego dla mocnych kości i zdrowych zębów. Stanowi również źródło pełnowartościowego białka, dostarczającego energii, będącego głównym materiałem budulcowym organizmu, przede wszystkim podstawowym składnikiem mięśni. Zawiera tłuszcz mleczny najlepiej przyswajalny ze wszystkich tłuszczów spożywczych, bogaty w składniki pełniące różnorodne funkcje biologiczne w organizmie człowieka, m.in. kwasy tłuszczowe będące najlepszym źródłem energii dla narządów wewnętrznych, działające przeciwzapalnie i antynowotworowo, regulujące pracę mózgu, poprawiające jej pamięć i odporność na stres, stymulujące układ odpornościowy i pozytywnie wpływające na metabolizm cholesterolu.
Tabela wartości odżywczych
Ser SALAMI
Składniki: mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii.
Wartość odżywcza w:
|
100g |
Wartość energetyczna:
|
1239kJ / 298 kcal |
Tłuszcz:
w tym kwasy nasycone:
|
22g 14g |
Węglowodany:
w tym cukry:
|
0g 0g |
Białko:
|
25g |
Sól:
|
1,7g |
Wapń
|
800mg – 100%* |
*Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia (dla osób dorosłych).