Ser Gouda bez laktozy plastry 150 g
Opis
Wiele osób cierpi na nietolerancję laktozy - dwucukru naturalnie występującego w mleku. Zazwyczaj rezygnują one ze spożywania produktów mlecznych, pozbawiajac się wielu zawartych w nich cennych składników odżywczych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przyczyną jest brak lub niedobór laktazy - enzymu trawiennego, niezbędnego do rozkładu laktozy na ulegające wchłanianiu cukry proste, czyli glukozę i galaktozę. MLEKOVITA, wychodząc naprzeciw potrzebom żywieniowym takich konsumentów, przygotowała linię produktów bez laktozy.
Tabela wartości odżywczych
Ser Gouda Bez Laktozy
Składniki: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii.
Wartość odżywcza w:
|
100g |
Wartość energetyczna: |
1387 kJ / 334 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy nasycone: |
26g 17g |
Węglowodany: w tym cukry: |
0g 0g |
Białko: |
25g |
Sól: |
1,6g |
Wapń: |
800mg – 100%* |
*Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia (dla osób dorosłych).