 
                
           
                
           
                
          Wiele osób cierpi na nietolerancję laktozy - dwucukru naturalnie występującego w mleku. Zazwyczaj rezygnują one ze spożywania produktów mlecznych, pozbawiajac się wielu zawartych w nich cennych składników odżywczych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przyczyną jest brak lub niedobór laktazy - enzymu trawiennego, niezbędnego do rozkładu laktozy na ulegające wchłanianiu cukry proste, czyli glukozę i galaktozę. MLEKOVITA, wychodząc naprzeciw potrzebom żywieniowym takich konsumentów, przygotowała linię produktów bez laktozy.
Ser SOKÓŁ dojrzewający, plastry.
Składniki: mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii.
| Wartość odżywcza w: 
 
 | 100g | 
| Wartość energetyczna: 
 | 1387kJ / 334 kcal | 
| Tłuszcz: 
 w tym kwasy nasycone: 
 | 26g 17g | 
| Węglowodany: 
 w tym cukry: 
 | 0g 0g | 
| Białko: 
 | 25g | 
| Sól: 
 | 1,2g | 
| Wapń 
 | 800mg – 100%* | 
*Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia (dla osób dorosłych).