Ser Sokół bez laktozy plastry 150 g
Opis
Wiele osób cierpi na nietolerancję laktozy - dwucukru naturalnie występującego w mleku. Zazwyczaj rezygnują one ze spożywania produktów mlecznych, pozbawiajac się wielu zawartych w nich cennych składników odżywczych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przyczyną jest brak lub niedobór laktazy - enzymu trawiennego, niezbędnego do rozkładu laktozy na ulegające wchłanianiu cukry proste, czyli glukozę i galaktozę. MLEKOVITA, wychodząc naprzeciw potrzebom żywieniowym takich konsumentów, przygotowała linię produktów bez laktozy.
Tabela wartości odżywczych
Ser SOKÓŁ dojrzewający, plastry.
Składniki: mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii.
Wartość odżywcza w:
|
100g |
Wartość energetyczna:
|
1387kJ / 334 kcal |
Tłuszcz:
w tym kwasy nasycone:
|
26g 17g |
Węglowodany:
w tym cukry:
|
0g 0g |
Białko:
|
25g |
Sól:
|
1,2g |
Wapń
|
800mg – 100%* |
*Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia (dla osób dorosłych).