Ser Cheddar plastry 1kg
Opis
Ser Cheddar charakteryzuje się wyrazistym smakiem z lekko orzechową nutą. Ma piękną żółto-pomarańczową barwę i intensywny zapach. Doskonale sprawdza się w burgerach, na pizzy, w zapiekankach. Wyśmienity do makaronów, zup, dipów, sałatek, serowego fondue i na deskę serów.
Gouda, Cheddar, Salami, Mazdamer, Tylżycki to nowe sery w plastrach od MLEKOVITY. Stanowią naturalne, skoncentrowane źródło składników odżywczych: łatwo przyswajalnego białka, wapnia, soli mineralnych, witamin i mikroelementów. Dostępne są w dużej „rodzinnej” porcji: 1 kg (Gouda, Cheddar, Salami, Mazdamer, Tylżycki) w wygodnym opakowaniu z funkcją otwórz – zamknij, które ułatwia przechowywanie produktu oraz pozwala dłużej cieszyć się oryginalnym smakiem i świeżością sera. Przeznaczone są dla sektora HoReCa i rodzinnych gospodarstw domowych. Idealnie sprawdzą się zarówno jako ozdoba wykwintnej deski serów, jak i na tradycyjnych kanapkach, jako dodatek do sałatek, tostów i innych zastosowań kulinarnych.
Tabela wartości odżywczych
Ser Cheddar dojrzewający, plastry. 1kg
Składniki: mleko, sól, kultury bakterii.
Wartość odżywcza w:
|
100g |
Wartość energetyczna:
|
1572kJ / 379 kcal |
Tłuszcz:
w tym kwasy nasycone:
|
31g 20g |
Węglowodany:
w tym cukry:
|
0g 0g |
Białko:
|
25g |
Sól:
|
1,7g |
Wapń
|
800mg – 100%* |
*Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia (dla osób dorosłych).