Ser Złota Gouda z dziurami blok ok. 3,2 kg
Opis
ZŁOTA GOUDA Z DZIURAMI (blok ok. 3,2 kg) to ekskluzywny ser pełnotłusty typu holenderskiego - o zawartości tłuszczu 26 %. Jego charakterystyczną cechą są regularne oczka (wielkości od grochu do wiśni) powstałe w wyniku zastosowania innowacyjnej technologii produkcji. Posiada oryginalne walory smakowo-zapachowe, powstające w wyniku przemian białek, tłuszczów, laktozy i innych składników mleka, przy czym smak sera jest łagodny - typowy dla sera gouda. Stanowi doskonałe źródło białka, tłuszczu mlecznego oraz bogate źródło wapnia, soli mineralnych, witamin i mikroelementów.
Spożycie 100 g sera ZŁOTA GOUDA Z DZIURAMI zapewnia 113 % dziennego zalecanego spożycia wapnia.
Ser ZŁOTA GOUDA Z DZIURAMI polecany jest na tradycyjne kanapki, a także jako przekąska, dodatek do dań obiadowych oraz sałatek, a także w wersji deserowej - jako smakowita ozdoba „deski serów”.
Średnia waga bloku ok. 3,2 kg, może się wahać +/- 50 g (blok sera wybierany losowo).
Składniki: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii.
Wartość odżywcza w:
|
100g |
Wartość energetyczna: |
1421 kJ / 342 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy nasycone: |
26g 17g |
Węglowodany: w tym cukry: |
0g 0g |
Białko: |
27g |
Sól: |
1,3g |
Wapń: |
800mg – 100%* |
*Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia (dla osób dorosłych).