Ser Cheddar plastry 150 g
Opis
Ser CHEDDAR należy do grupy serów dojrzewających typu twardego, produkowany jest z mleka pasteryzowanego. Charakteryzuje się zwięzłym, zwartym, plastycznym i jednolitym miąższem w całej masie, o konsystencji jakby woskowej, posiada smak i zapach czysty, kwaśny, ostry. Jest bogatym źródłem wapnia, który m.in. przyczynia się prawidłowego metabolizmu energetycznego, i białka, które pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i masy mięśniowej. Doskonały na wykwintną deskę serów, jako samodzielna przekąska czy składnik przystawek i potraw. Ser Cheddar dostępny jest w wygodnej formie: plastrów w opakowaniu typu otwórz – zamknij w nawiązującej do polskich tradycji szacie graficznej.
Tabela wartości odżywczych
Ser Cheddar dojrzewający, plastry. 150g
Składniki: mleko, sól, kultury bakterii
, barwnik: karoteny (w przypadku sera Cheddar barwionego).
Wartość odżywcza w:
|
100g |
Wartość energetyczna:
|
1572kJ / 379 kcal |
Tłuszcz:
w tym kwasy nasycone:
|
31g 20g |
Węglowodany:
w tym cukry:
|
0g 0g |
Białko:
|
25g |
Sól:
|
1,7g |
Wapń
|
800mg – 100%* |
*Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia (dla osób dorosłych).