Ser Ementaler plastry 500 g
Opis
Ser Ementaler w plastrach 500 g Do asortymentu serów w plastrach w tzw. rodzinnej porcji: Goudy, Edama, Morskiego i Salami dołączył szlachetny ser dojrzewający Ementaler z Zakopanego. To jedyny w Polsce prawdziwy Ementaler wytwarzany według unikalnej, tradycyjnej receptury mistrzów serowarstwa z mleka pozyskiwanego z czystych górskich terenów. Produkowany w samym sercu Tatr w Zakopanem, w usytuowanym wśród rozległych łąk, lasów i czystych wód Podhalańskim Zakładzie Produkcyjnym Grupy MLEKOVITA, który posiada wieloletnią tradycję w wyrobie serów dojrzewających. Ementaler jest doskonały na ekskluzywną deskę serów, do wykwintnych tostów i luksusowych sałatek, a także jako uzupełnienie wykwintnych dań, przekąska oraz na kanapki. Oferowany w porcji 500 g.
Tabela wartości odżywczych
Składniki: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii.
Wartość odżywcza w:
|
100g |
Wartość energetyczna: |
1475 kJ / 355 kcal |
Tłuszcz: w tym kwasy nasycone: |
27g 17g |
Węglowodany: w tym cukry: |
0g 0g |
Białko: |
28g |
Sól: |
1,2g |
Wapń: |
800mg – 100%* |
*Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia (dla osób dorosłych).