Ser SOKÓŁ 250 g
Opis
Tradycja dobrego smaku sera SOKÓŁ kultywowana przez MLEKOVITĘ od 1993 r. uwidacznia się w unikalnej recepturze i wyrazistym słodkawo-orzechowym smaku. Nazwa nawiązująca do jednego z najszlachetniejszych Polskich ptaków podkresla polskość, wyjątkowe walory i wysoką jakość produktu. Ser SOKÓŁ jest skoncentrowanym źródłem składników odżywczych: łatwo przyswajalnego białka, wapnia i fosforu. Jest idealny na kanapki, deskę serów, do tostów i innych zastosowań kulinarnych.
Tabela wartości odżywczych
Ser SOKÓŁ dojrzewający, plastry.
Składniki: mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii.
Wartość odżywcza w:
|
100g |
Wartość energetyczna:
|
1387kJ / 334 kcal |
Tłuszcz:
w tym kwasy nasycone:
|
26g 17g |
Węglowodany:
w tym cukry:
|
0g 0g |
Białko:
|
25g |
Sól:
|
1,2g |
Wapń
|
800mg – 100%* |
*Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia (dla osób dorosłych).