Ser Gouda 350 g
Opis
Ser Gouda należy do serów dojrzewających typu holenderskiego o łagodnym smaku. Jest skoncentrowanym i najlepszym źródłem niezbędnych dla organizmu związków mineralnych. To bogate źródło wapnia, który m.in. przyczynia się prawidłowego metabolizmu energetycznego, i białka, które pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i masy mięśniowej. Nie zawiera konserwantów. Odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej i wegetariańskiej. Ser Gouda należy do serów najpopularniejszych wśród konsumentów i ma uniwersalne zastosowanie: jest doskonałym składnikiem kanapek, koreczków oraz zapiekanek, a także znakomitym dodatkiem do sałatek czy ozdobą wykwintnej deski serów.
Tabela wartości odżywczych
Składniki: mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii.
Wartość odżywcza w:
|
100g |
Wartość energetyczna:
|
1387kJ / 334 kcal |
Tłuszcz:
w tym kwasy nasycone:
|
26g 17g |
Węglowodany:
w tym cukry:
|
0g 0g |
Białko:
|
25g |
Sól:
|
1,5g |
Wapń
|
800mg – 100%* |
*Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia (dla osób dorosłych).