 
                
           
                
           
                
          Ser SALAMI to ser stworzony w odpowiedzi na potrzeby konsumentów. Wytwarzany według tradycyjnej receptury mistrzów serowarstwa charakteryzują się delikatnym aromatem oraz szlachetnym, łagodnym smakiem. Ser SALAMI to niezastąpiony składnik wielu zarówno prostych, jak i wyrafinowanych potraw, idealny do kanapek, przekąsek, sałatek, sosów i zapiekania.
Średnia waga bloku ok. 1,35 kg, może się wahać +/- 50 g (blok sera wybierany losowo).
Składniki: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii.
| Wartość odżywcza w: 
 | 100g | 
| Wartość energetyczna: | 1239 kJ / 298 kcal | 
| Tłuszcz: w tym kwasy nasycone: | 22g 14g | 
| Węglowodany: w tym cukry: | 0g 0g | 
| Białko: | 25g | 
| Sól: | 1,7g | 
| Wapń: | 800mg – 100%* | 
*Dziennej Referencyjnej Wartości Spożycia wapnia (dla osób dorosłych).