- Nowy
La Polle Camembert z sosem śliwka suszona 230 g
Opis
La Polle Camembert na ciepło ser pleśniowy z sosem śliwka suszona 230g
Preferencje Polaków coraz szybciej ulegają zmianie – chętniej eksperymentują i szukają nowych rozwiązań kulinarnych. Odpowiedzią Mlekovity na trendy rynkowe i rosnące oczekiwania konsumentów związane z poszukiwaniem nowych form przygotowania potraw na ciepło w sezonie jesienno-zimowym jest ser pleśniowy La Polle Camembert na ciepło dostępny w nowym wariancie – z gotowym sosem śliwka suszona.
Prosta i elegancka alternatywa nie tylko na chłodniejsze dni.
Dwa sery Camembert po 100 g każdy zamknięte w jednym wygodnym i praktycznym opakowaniu to porcja optymalna do przygotowania na ciepło – oryginalne rozwiązanie dla wszystkich, którzy szukają niebanalnych pomysłów i ciekawych połączeń smakowych. La Polle Camembert na ciepło idealnie sprawdza się zapiekany w piekarniku, na patelni czy na grillu elektrycznym. Dla wygody użytkowania do opakowania dołączony został gotowy sos śliwka suszona, idealny na nie tylko na jesień i zimę.
Sięgnij po wygodne i niebanalne rozwiązania.
Kremowy, rozpływający się w ustach ser pleśniowy, pokryty aksamitną skórką ze szlachetnego gatunku pleśni.
Idealny do zapiekania i grillowania, także w zaciszu domowej kuchni na patelni czy w piekarniku.
Wygoda użytkowania - opakowanie z dołączonym gotowym sosem suszona śliwka.
Idealna przekąska na jesienno-zimowe spotkania świąteczne, karnawałowe, rodzinne i towarzyskie.
Wartości odżywcze
|
w 100 g
|
Wart. energetyczna |
1504 kJ / 363 kcal (ser) |
572 kJ / 120 kcal (sos) |
|
Tłuszcz |
32 g (ser) |
0,1 g (sos) |
|
- w tym kw. tł. nasycone |
22 g (ser) |
0 g (sos) |
|
Węglowodany |
1,8 g (ser) |
32 g (sos) |
|
- w tym cukry |
0 g (ser) |
29 g (sos) |
|
Białko |
17 g (ser) |
0,3 g (sos) |
|
Sól |
1,2 g (ser) |
0,01 g (sos) |
|
Wapń |
520 mg - 65% DRWS* |
%DRWS: Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia wapnia (dla osoby dorosłej).
Składniki
|
Ser: mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii, Penicilium candidum. |
Sos śliwkowy: przecier śliwki suszonej (40%), woda, cukier, stabilizatory: skrobia modyfikowana, pektyna; sok z cytryny z zagęszczonego soku, aromat, substancje konserwujące: sorbinian potasu. |