

Wafle naturalne, wypiekane z brązowego ryżu, to klasyczny wybór wśród wafli ryżowych. Doskonale nadają się dla osób, które lubią eksperymentować w kuchni, nadając swoim daniom wyjątkowy smak. Świetnie sprawdzają się na lekkie śniadanie, jako składnik sałatek, a także w roli słodkich deserów. To produkt bezglutenowy.
Składniki: ryż
Wartość odżywcza | 100 g | 1 porcja (~ 5 g) | *% RWS w porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1604 kJ 379 kcal |
160 kJ 38 kcal |
2% |
Tłuszcz | 3,1 g | 0,3 g | 0% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | <0,1 g | 0% |
Węglowodany | 77,4 g | 7,7 g | 3% |
w tym cukry | 1,6 g | <0,16 g | 0% |
Błonnik | 3,8 g | 0,4 g | - |
Białko | 8,4 g | 0,8 g | 2% |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | 0% |