
- Nowy
Ser kremowy topiony pomidor z bazylią z Polskiej Mleczarni to wyjątkowy produkt wpisujący się w najdynamiczniej rozwijającą się kategorię w segmencie serów topionych. Charakteryzuje się aromatycznym smakiem inspirowanym śródziemnomorską kuchnią, który zawdzięcza starannie dobranym składnikom oraz unikalnej recepturze. Klasyczny bloczek o gramaturze 100 g odpowiada na potrzeby konsumentów szukających znanych i lubianych produktów w nowych wariantach smakowych.
Kremowa konsystencja - idealna do smarowania, tostów, kanapek, sosów i zapiekanek.
Z dodatkiem aromatycznych pomidorów i bazylii o prozdrowotnych właściwościach.
Bogaty w wapń, źródło pełnowartościowego białka.
Bez konserwantów i bez barwników - naturalny smak, któremu można zaufać.
Najpopularniejsza na rynku porcja: 100 g w atrakcyjnym opakowaniu.
Dostępne również dwa inne wyjątkowe warianty smakowe z aromatycznymi dodatkami: z kminkiem oraz z czarnuszką.
Ser kremowy topiony pomidor z bazylią z Polskiej Mleczarni – wartości odżywcze (w 100 g)
Składnik
|
Ilość
|
Wartość energetyczna
|
1194 kJ / 288 kcal
|
Tłuszcz
|
24 g
|
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
15 g
|
Węglowodany
|
4,0 g
|
– w tym cukry
|
4,0 g
|
Białko
|
14 g
|
Sól
|
2,0 g
|
Wapń
|
300 mg (38% DRWS*)
|
*DRWS – Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia wapnia (dla osoby dorosłej).