Ta strona korzysta z plików cookies aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Ustawienia cookies możesz zmieniać w ustawieniach Twojej przeglądarki w każdej chwili. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Dowiedz się więcej

DarPRO serwatka o smaku truskawkowym 150 ml

1,99 zł (13,27 zł / L)
Brutto
Kupując ten produkt możesz zebrać 1 pkt. W twoim koszyku znajdą się 1 pkt które mogą być zamienione na kupon rabatowy na kolejne zakupy. 0,05 zł Szczegóły programu tutaj

Opis

DarPRO napój serwatkowy. Naturalne źródło witaminy B2 i biotyny.

DarPRO to fermentowany, napój serwatkowy oparty na innowacyjnej technologii. Zawiera miliardy wyselekcjonowanych i szczegółowo przebadanych w Polsce, żywych bakterii Lactobacillus plantarum PL4, które naturalnie występują w przewodzie pokarmowym zdrowych ludzi, oraz lekkostrawne białka serwatkowe i witaminy z grupy B.

Dostępny jest w dwóch smakach: truskawkowym i cytrynowym.

WŁAŚCIWOŚCI

DarPRO zawiera żywe bakterie Lactobacillus plantarum PL4. Szczep Lactobacillus plantarum PL4 został wyizolowany z przewodu pokarmowego zdrowych ludzi. Przeprowadzone naukowe badania szczepu PL4 potwierdzają jego zdolności do:

  • Adherencji, czyli zdolności przylegania do błony śluzowej jelita.
  • Hamowania rozwoju grzybów i bakterii.
  • Odporności na działanie soku żołądkowego.
  • Stymulacji produkcji białek uszczelniających jelito.

Produkt DarPRO to naturalne źródło witaminy B2 (Ryboflawiny), która:

  • Pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia.
  • Pomaga zachować zdrową skórę.
  • Przyczynia się do zmniejszania uczucia zmęczenia i znużenia.
  • Przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
  • Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
  • Pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu błon śluzowych.
  • Pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu czerwonych krwinek.
  • Przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu żelaza.
  • Pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

Produkt DarPRO to naturalne źródło witaminy B7 (Biotyny), która:

  • Pomaga zachować zdrową skórę.
  • Pomaga zachować zdrowe włosy.
  • Przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
  • Przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych.
  • Pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
  • Pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu błon śluzowych.
  • Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.

DarPRO jest napojem produkowanym według oryginalnej receptury na bazie surowca mlecznego, z którego pochodzą zawarte w produkcie składniki potrzebne w żywieniu osób wymagających pełnowartościowej, lekkostrawnej diety, takie jak: β-laktoglobuliny, α-laktoalbuminy, a także witaminy z grupy B, sole mineralne. W wyniku uzyskania miliarda żywych bakterii szczepu Lactobacillus plantarum PL4 w porcji 150 ml produktu, DarPRO charakteryzuje się szczególnymi właściwościami. Działanie produktu DarPRO opiera się głównie na aktywności bakterii należących do szczepu Lactobacillus plantarum PL4, korzystnie modyfikujących skład mikrobioty jelita zmienionej w wyniku zadziałania czynników zaburzających jej skład. Szczep Lactobacillus plantarum PL4 został wyselekcjonowany i szczegółowo przebadany w Polsce. Bakterie te występują w przewodzie pokarmowym zdrowych ludzi, są oporne na działanie soku żołądkowego i soli żółci, tak aby mogły w stanie żywym dotrzeć do jelit i spełniać tam swoją korzystną rolę, wykazują wybitną zdolność przylegania do błony śluzowej jelita, dzięki czemu szybko zasiedlają przewód pokarmowy, a także są zdolne do eliminacji chorobotwórczych bakterii powodujących ostre lub przewlekłe biegunki, są bezpieczne, nietoksyczne i niechorobotwórcze. Napoje DarPRO nie stanowią zagrożenia dla zdrowia, także jeśli są spożywane przez osoby, u których nie stwierdza się objawów zaburzeń składu mikroflory jelita, innych zaburzeń stanu zdrowia lub kiedy brak jest wskazań lekarskich wynikających z ich przeznaczenia.

Lactobacillus plantarum PL4 wybitnie poprawia funkcjonowanie przewodu pokarmowego dzięki właściwościom umożliwiającym uszczelnienie bariery jelitowej, ma silne działanie antyoksydacyjne dzięki czemu wygasza stany zapalne jelita, a ponadto przeciwdziała ich przyczynom poprzez eliminację bakterii chorobotwórczych.

DarPRO dzięki zawartości specyficznych białek pochodzących z mleka oraz wysokiej liczby żywych bakterii Lactobacillus plantarum PL4 w przewodzie pokarmowym wywiera silny wpływ na funkcjonowanie przewodu pokarmowego.

Napój DarPRO zaleca się stosować u dzieci powyżej 3 roku życia i osób dorosłych, które mają zaburzenia funkcjonowania przewodu pokarmowego związane z nieprawidłowym składem mikroflory jelitowej w trakcie i po leczeniu antybiotykami, w trakcie i po biegunkach różnego pochodzenia, a także w stanach rekonwalescencji po długotrwałym leczeniu i zabiegach. DarPRO można stosować profilaktycznie wtedy, gdy dochodzi do zmiany diety z różnych przyczyn, na przykład podróży lub kiedy stosuje się dietę eliminującą produkty nieprzetworzone.


PRZEZNACZENIE

Produkt jest przeznaczony dla dzieci w wieku powyżej 3 lat i dla dorosłych.
Dar PRO nie zawiera glutenu, może być podawany osobom, które nie tolerują tego składnika.
Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

SPOSÓB UŻYCIA

Zaleca się spożywanie 1 butelki (150 ml) dziennie.
Nie zaleca się przekraczać dwóch porcji w ciągu dnia.
Korzystne działanie występuje w przypadku spożycia 1 butelki (150 ml) produktu dziennie.

PRZECIWWSKAZANIA I ŚRODKI OSTROŻNOŚCI

  • Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
  • Nie może być także stosowany jako jedyne źródło pożywienia, ponieważ utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
  • Nie należy stosować napoju DarPRO w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników.
  • Nie stosować u chorych z zapaleniem trzustki.

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Przed otwarciem wstrząsnąć.

Tabela wartości odżywczych

Tabela wartości odżywczych