BIO ekologiczne masło ekstra 200 g
Opis
Masło z MLEKOVITY to prawdziwe masło najwyższej jakości, produkowane wyłącznie ze śmietanki pasteryzowanej, bez żadnych dodatków: bez konserwantów, barwników i glutenu. Stanowi naturalny produkt o wysokiej zawartości potrzebnych dla organizmu związków mineralnych i witamin. Masło z MLEKOVITY charakteryzuje się przede wszystkim doskonałą smarownością, a także jednolitą konsystencją i barwą oraz smakowitością. Zawiera wyłącznie tłuszcz mleczny (min. 82%). Produkt przeznaczony jest głównie do smarowania pieczywa, ale również do innych celów kulinarnych, m.in. wypieków, deserów, można na nim smażyć, dusić, piec oraz gotować.
Teraz dostępne jest również jako masło ekstra ekologiczne BIO – powstało w odpowiedzi na trendy rynkowe i rosnące oczekiwania konsumentów związane z poszukiwaniem produktów zdrowych i naturalnych. To produkt z Certyfikatem BIO, który jest dowodem na to, że wyrób spełnia normy unijne dotyczące żywności ekologicznej. Restrykcyjne zasady przyznawania tego certyfikatu gwarantują, że oznaczony nim produkt pochodzi z surowca z gospodarstwa ekologicznego, które spełnia określone wymogi – m. in. nie używa środków chemicznych, sztucznych nawozów i pasz.