Ta strona korzysta z plików cookies aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Ustawienia cookies możesz zmieniać w ustawieniach Twojej przeglądarki w każdej chwili. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Dowiedz się więcej

  • -0,50 zł

Kefir naturalny bez laktozy 375 g

2,99 zł (7,97 zł / kg)
3,49 zł Zniżka 0,50 zł
Brutto

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją: 2,99 zł 0,00 zł

Opis

Kefir naturalny bez laktozy

375 g

W wyniku zapotrzebowania rynku na produkty bez laktozy MLEKOVITA regularnie poszerza swoją bogatą ofertę asortymentową o tego typu wyroby. Nowy kefir naturalny bez laktozy to produkt skierowany do szerokiego grona konsumentów, ale przede wszystkim jest odpowiedzią na potrzeby tych, którzy nie mogą spożywać mleka i produktów mlecznych ze względu na nietolerancję laktozy - cukru występującego w ich składzie. Można go spożywać o każdej porze dnia i w każdych okolicznościach dzięki poręcznej butelce, będącej odpowiedzią na rosnące znaczenie spożywania posiłków poza domem, w biegu, a więc modę na produkty w formacie „on the go”. 

Naturalny, lekkostrawny i bez laktozy.

Kefir jest orzeźwiającym napojem fermentowanym o wysokich walorach odżywczych i smakowych, a jednocześnie niskiej kaloryczności. Dzięki temu spożywany jest chętnie - bo z korzyścią dla sylwetki, a ponadto doskonale gasi pragnienie i dodaje witalności. Kefir naturalny bez laktozy jest uniwersalnym produktem, po który mogą sięgnąć przede wszystkim konsumenci z nietolerancją laktozy. Jest doskonały do bezpośredniego spożycia oraz m.in. jako dodatek do młodych ziemniaków, jako składnik koktajli, chłodników i wypieków, a także do dań kuchni fit.

Smak w naturalnej formie.

 Rozszerzenie linii produktów w specjalnym wariancie dla konsumentów, którzy cierpią na nietolerancję laktozy, o orzeźwiający produkt fermentowany o naturalnym smaku.

 Niskokaloryczny.

 Źródło białka i wapnia.

 Idealny do bezpośredniego spożycia i wielu celów kulinarnych: jako dodatek do młodych ziemniaków i sałatek, składnik chłodników,  dressingów, koktajli, deserów, wypieków i dań kuchni fit.

Wartości odżywcze kefiru naturalnego bez laktozy (w 100 g)

Składnik

Ilość

Wartość energetyczna

210 kJ / 50 kcal

Tłuszcz

2,0 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

1,3 g

Węglowodany

4,7 g

- w tym cukry

4,7 g

Białko

3,1 g

Sól

0,10 g

Zawartość laktozy

<0,01 g

Składniki:

Mleko pasteryzowane, kultury bakterii: Lactococcus lactis, Lactococcus cremoris, Lactococcus diacetylolactis, Leuconostoc, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.