
- -0,50 zł
Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją: 2,99 zł 0,00 zł
W wyniku zapotrzebowania rynku na produkty bez laktozy MLEKOVITA regularnie poszerza swoją bogatą ofertę asortymentową o tego typu wyroby. Nowy kefir naturalny bez laktozy to produkt skierowany do szerokiego grona konsumentów, ale przede wszystkim jest odpowiedzią na potrzeby tych, którzy nie mogą spożywać mleka i produktów mlecznych ze względu na nietolerancję laktozy - cukru występującego w ich składzie. Można go spożywać o każdej porze dnia i w każdych okolicznościach dzięki poręcznej butelce, będącej odpowiedzią na rosnące znaczenie spożywania posiłków poza domem, w biegu, a więc modę na produkty w formacie „on the go”.
Rozszerzenie linii produktów w specjalnym wariancie dla konsumentów, którzy cierpią na nietolerancję laktozy, o orzeźwiający produkt fermentowany o naturalnym smaku.
Niskokaloryczny.
Źródło białka i wapnia.
Idealny do bezpośredniego spożycia i wielu celów kulinarnych: jako dodatek do młodych ziemniaków i sałatek, składnik chłodników, dressingów, koktajli, deserów, wypieków i dań kuchni fit.
Wartości odżywcze kefiru naturalnego bez laktozy (w 100 g)
Składnik
|
Ilość
|
Wartość energetyczna |
210 kJ / 50 kcal |
Tłuszcz |
2,0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,3 g |
Węglowodany |
4,7 g |
- w tym cukry |
4,7 g |
Białko |
3,1 g |
Sól |
0,10 g |
Zawartość laktozy |
<0,01 g |
Składniki:
Mleko pasteryzowane, kultury bakterii: Lactococcus lactis, Lactococcus cremoris, Lactococcus diacetylolactis, Leuconostoc, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.