- Nowy
Jogurt naturalny typ bułgarski 200 g
Opis
Jogurt naturalny typ bułgarski 200g
Jogurt naturalny typu bułgarskiego to kremowy produkt o najwyższych walorach jakościowych i zdrowotnych. Teraz ten wysoko ceniony w Bułgarii i na całym świecie przysmak (jogurty o bułgarskim rodowodzie spożywa nawet 2 miliardy osób rocznie) dzięki Mlekovicie jest szeroko dostępny także w Polsce.
Sekret długowieczności ukryty w jogurcie.
Z bułgarskim rodowodem na polski stół.
Zawiera szczepy żywych kultur bakterii jogurtowych z bułgarskim rodowodem: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus i Streptococcus thermophilus.
Naturalny i kremowy o prostym składzie.
Znakomity do bezpośredniego spożycia, a także do płatków, musli, owoców, sałatek i wielu innych celów kulinarnych - w tym do dań inspirowanych kuchnią bułgarską.
Dostępny w wygodnym kubeczku w optymalnej porcji 200 g.
Wartości odżywcze
|
w 100 g
|
Wartość energetyczna
|
212 kJ / 50 kcal
|
Tłuszcz
|
2,0 g
|
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
1,3 g
|
Węglowodany
|
4,7 g
|
- w tym cukry
|
4,7 g
|
Białko
|
3,4 g
|
Sól
|
0,10 g
|
Składniki:
Mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Masa netto: 200 g.