Ta strona korzysta z plików cookies aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Ustawienia cookies możesz zmieniać w ustawieniach Twojej przeglądarki w każdej chwili. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Dowiedz się więcej

  • Nowy

Jogurt naturalny typ bułgarski 200 g

3,49 zł (17,45 zł / kg)
Brutto

Opis

Jogurt naturalny typ bułgarski 200g

Jogurt naturalny typu bułgarskiego to kremowy produkt o najwyższych walorach jakościowych i zdrowotnych. Teraz ten wysoko ceniony w Bułgarii i na całym świecie przysmak (jogurty o bułgarskim rodowodzie spożywa nawet 2 miliardy osób rocznie) dzięki Mlekovicie jest szeroko dostępny także w Polsce.

Sekret długowieczności ukryty w jogurcie.

Jogurt naturalny typ bułgarski to podstawa wielu dań kuchni bułgarskiej, stosowany jako dodatek do potraw i orzeźwiający napój. Zawiera szczepy żywych kultur bakterii jogurtowych: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus i Streptococcus thermophilus o działaniu prozdrowotnym - dzięki nim jogurt typu bułgarskiego kryje w sobie sekret długowieczności, bo przypisuje mu się właściwości odmładzające i uzdrawiające.  Ten kremowy produkt o najwyższych walorach jakościowych i zdrowotnych skierowany do szerokiego grona konsumentów jest doskonały do bezpośredniego spożycia oraz polecany m.in. jako dodatek do musli, owoców lub składnik deserów na zimno. 

Z bułgarskim rodowodem na polski stół.

 Zawiera szczepy żywych kultur bakterii jogurtowych z bułgarskim rodowodem: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus i Streptococcus thermophilus.

 Naturalny i kremowy o prostym składzie.

  Znakomity do bezpośredniego spożycia, a także do płatków, musli, owoców, sałatek i wielu innych celów kulinarnych - w tym do dań inspirowanych kuchnią bułgarską.

 Dostępny w wygodnym kubeczku w optymalnej porcji 200 g.




Wartości odżywcze

w 100 g

Wartość energetyczna

212 kJ / 50 kcal

Tłuszcz

2,0 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

1,3 g

Węglowodany

4,7 g

- w tym cukry

4,7 g

Białko

3,4 g

Sól

0,10 g


Składniki:
Mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus.

Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

Masa netto: 200 g.