Jogurt POLSKI pitny truskawkowy 250 g
Opis
Jogurt produkowany jest z najwyższej jakości mleka, z dodatkiem wsadu smakowego, wzbogacony wyselekcjonowanymi szczepami bakterii: Bifidobacterium i Lactobacillus acidophilus.Specyficzną cechą kultur Bifidobacterium i Lactobacillus acidophilus.Jest ich zdolność przedostawania się w stanie żywym do jelita człowieka i osiedlania się w nim. Regularne picie jogurtów z dodatkiem tych bakterii zapewnia równowagę mikroflory układu pokarmowego. Polskie jogurty pitne zawierają ograniczoną, minimalną ilość dodatków do żywności. Polski jogurt pitny jest pakowany w wygodną, poręczną butelkę z zakrętką, umożliwiającą ponowne zamykanie i otwieranie jogurtu. Jest smacznym i pełnowartościowym produktem dla całej rodziny. Doskonale nadaje się do spożycia w domu, w szkole i w pracy przez cały rok.
Składniki: mleko; cukier; truskawkowy przecier z koncentratu -3,6%; mleko w proszku odtłuszczone; skrobia; koncetrat z: czarnej marchwi i soku z buraka ćwikłowego; aromaty; żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium.
Należy spożyć do: data i nr partii na górze opakowania.
Przechowywać w temperaturze od +2℃ do +8℃
Wartość odżywcza w: |
100g
|
250g
|
Wartość energetyczna |
264 kJ / 62 kcal |
669 kJ / 158 kcal |
Tłuszcz W tym kwasy nasycone |
0,8 g 0,5 g |
2,0 g 1,3 g |
Węglowodany W tym cukry |
11 g 10 g |
28 g 25 g |
Białko |
2,8 g |
7,0 g |