

Kasza jęczmienna to naturalny, pełnoziarnisty produkt zbożowy o wysokiej wartości odżywczej, wytwarzany z najwyższej jakości ziarna jęczmienia.
Dzięki swojej wszechstronności sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie, jak i składnik zup, zapiekanek czy farszów. Spożywając kaszę, dostarczamy organizmowi cenne białko roślinne, witaminy z grupy B oraz minerały, takie jak żelazo, miedź, potas i fosfor. Kasza jęczmienna to nie tylko zdrowy, ale także wyjątkowo smaczny wybór
Skład: 100% kasza jęczmienna
Wartość odżywcza w 100 g | Wartość odżywcza w 1 porcji (50 g) | *% RWS w porcji (50 g) | ||
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1439 kJ / 340 kcal | 720 kJ / 170 kcal | 9 % | |
Tłuszcz | 1,6 g | 0,8 g | 1 % | |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,2 g | 1 % | |
Węglowodany | 69 g | 35 g | 13 % | |
- w tym cukry | 2 g | 1 g | 1 % | |
Błonnik | 5 g | 2,5 g | - | |
Białko | 9,8 g | 4,9 g | 10 % | |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | 0 % |