

Jogurt produkowany jest z najwyższej jakości mleka, z dodatkiem wsadu smakowego, wzbogacony wyselekcjonowanymi szczepami bakterii: Bifidobacterium i Lactobacillus acidophilus. Specyficzną cechą kultur Bifidobacterium i Lactobacillus acidophilus. Jest ich zdolność przedostawania się w stanie żywym do jelita człowieka i osiedlania się w nim. Regularne picie jogurtów z dodatkiem tych bakterii zapewnia równowagę mikroflory układu pokarmowego. Polskie jogurty pitne zawierają ograniczoną, minimalną ilość dodatków do żywności. Polski jogurt pitny jest pakowany w wygodną, poręczną butelkę z zakrętką, umożliwiającą ponowne zamykanie i otwieranie jogurtu. Jest smacznym i pełnowartościowym produktem dla całej rodziny. Doskonale nadaje się do spożycia w domu, w szkole i w pracy przez cały rok.
Składniki: mleko, cukier, owoce leśne 2,8% (jeżyny i sok z jeżyn, jagody, sok z malin), sok z truskawek, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia: koncentraty z marchwi, winogron, aronii, aromat, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium.
Należy spożyć do: data i nr partii na górze opakowania.
Przechowywać w temperaturze od +2℃ do +8℃
Wartość odżywcza w 100g
|
W porcji 250g
|
Wartość energetyczna 264 kJ / 62 kcal |
669 kJ / 158 kcal |
Tłuszcz 0,8 g W tym kwasy nasycone 0,5 g |
2,0 g 1,3 g |
Węglowodany 11 g W tym cukry 10g |
28 g 25 g |
Białko 2,8 g |
7,0 g |
Sól 0,10 g |
0,30 g |